Comencem el curs 2020-21 Us esperem!

Un any més reprenem les classes el dia 14 de setembre coincidint amb el començament del curs escolar.

Som conscients del que ha representat la situació de pandèmia la primera meitat d’aquest any… Ha estat molt dur però tenim l’absoluta confiança de que a partir d’ara només pot anar a millor.

Per tal de fer possible la reincorporació a les classes presencials, aplicarem totes les recomanacions del programa Salut/Escola i establirem un estricte control tant pel que fa a les classes individuals com a les col·lectives. Aquestes mesures tindran en compte el control de temperatura, l’ús del gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida, la distància interpersonal (el nombre d’alumnes i la capacitat de la escola ens permetran establir una distància considerable entre cadira i cadira) i l’ús de material personal totalment intransferible (els alumnes hauran de portar el seu propi material i en cas contrari l’escola el proveirà).

Tot això, és clar, combinat amb protocols especials d’higiene, l’ús constant de mascaretes per part de l’alumnat i el professorat i la recepció a l’exterior de l’escola com a mesura de control de protocol i aforament. 

Aquestes mesures, que a priori poden semblar complicades, són merament procedimentals i un cop assimilades es transformen en una rutina assequible que alguns dels professors ja hem pogut comprovar que funciona durant aquests mesos d’estiu. 

Pel que respecta a les classes de llenguatge musical estem, com sempre, pendents de la vostra disponibilitat. La idea és conservar els dies i hores que es van establir el curs passat però encara estem pendents de definir-los definitivament per la qual cosa us preguem contacteu, si no ho heu fet ja,  el més aviat possible amb els diferents professors per confirmar o descartar horaris.  

Per acabar volem reiterar un cop més les gràcies de tot cor pel vostre suport en aquests moments tan complicats. Entre tots ens en sortirem, segur!

Moltíssimes gràcies a tots

Comencem amb il·lusió!

Inici del curs 2019-20

Benvolguts,

Com cada any volem donar-vos la benvinguda al nou curs després de les vacances d’estiu que esperem hàgiu gaudit amb tota la intensitat que es mereixen.

Aquest any volem introduir una sèrie de noves dinàmiques, en especial a les classes de llenguatge musical per tal d’incentivar aquesta vessant sovint més feixuga i menys agraïda que la pràctica de l’instrument.

Per explicar-vos els canvis i poder establir uns mecanismes més directes a l’hora de fer la avaluació i la distribució dels diferents apartats properament, a principi de curs, convocarem una reunió amb l’objectiu d’optimitzar l’aprofitament dels continguts curriculars de l’assignatura. 

A partir del mes d’octubre, s’obriran dos o més grups de cambra i combos de modern encaminats a tots els nivells per tal de crear agrupacions estables dins de l’àmbit de l’escola i afavorir la participació i el gaudi del treball instrumental.

Com ja sabeu, les escoles vinculades compartim el pla d’estudis del Conservatori del Liceu, un mateix ideari d’ensenyament musical i les eines pedagògiques que el Conservatori els facilita per portar‐lo aterme amb qualitat, potenciant la detecció i estimulació del talent.

La vinculació al Conservatori Liceu ens facilita una estructuració acadèmica, un programa de seguiment dels alumnes, amb dues avaluacions anuals, l’obtenció de diplomes del Conservatori a la finalització de les diferents etapes, un programa de formació permanent dels professors i activitats acadèmiques i artístiques coherents amb el projecte educatiu.

Això implica que cada curs oferim a més a més de la nostra estructuració acadèmica una sèrie d’activitats pedagògiques i artístiques que per al curs 2019‐20 són les següents:

  • Cantates
  • Conjunts instrumentals
  • Setmana de Portes Obertes al Centre Professional del Conservatori Liceu
  • Concurs “Joves Creadors” en diferents categories a partir de 6 anys
  • Avaluacions de seguiment acadèmic tant de llenguatge musical com d’instrument
  • Concert
  • Acte de lliurament de diplomes
  • Activitats per al professorat i calendari de reunions tècniques, per als diferents projectes

CICLE LICEU FAMILIAR

Dins del cicle de Liceu Familiar, l’espai de concerts participatius que a l’Auditori del Conservatori Liceu i al Palau de la Música Catalana aquest any , seguint la tradició, treballarem una cantata i un concert per a cordes:

CANÇONS DEL MAR

Cantata per a veus blanques amb acompanyament del World Music Ensemble de l’AULA de Música Moderna i Jazz del Conservatori Liceu. Tot i que les cançons seran bàsicament a una veu (en alguns moments a dues), la dificultat radica en les diferents llengües amb les que estan escrites les cançons.

8 cançons en diferents idiomes: català, castellà, francès, portuguès i anglès. Amb música d’arreu del món, d’arrel popular, de cantautors o de pel·lícules.

Directora: Eva Martínez

Un any més volem insistir en el fet que la participació a la cantata és obligatòria per a tots els alumnes que estan dins del programa de seguiment del Conservatori del Liceu pel que fa als cursos entre Bàsic 3 i Bàsic 6 i es considera una part important dins dels continguts de l’assignatura de llenguatge musical.

 

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LES ESCOLA LICEU

Alumnes de corda i vent de les Escoles Liceu a partir de Bàsic 5 interpretaran una selecció de repertoris singulars de la música clàssica al costat de l’Orquestra Jove i la Banda del Centre Professional de Música Liceu. Es seleccionarà un repertori de 6 temes, amb una instrumentació que respecti els nivells dels alumnes inscrits.

Director, Ricard Oliver

 

Fins aquí les principals novetats d’aquest curs que engega. Si teniu qualsevol dubte estem, com sempre, a la vostra disposició.

Endavant i moltes gràcies!

Jordi Font guardonat al III Concurs Internacional de Composició Coral

  

Jordi Font, alumne de composició del Centre Superior de Música Liceu i antic alumne de l’Estudi de Música, ha rebut una menció extraordinària al III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

En Jordi podrà estrenar la seva obra premiada “Contracop”, juntament amb les dels altres guanyadors, en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 23 de febrer de 2020 al Palau de la Música Catalana

Amb ganes de sentir-la en directe!

Moltes felicitats Jordi !!

Enllaç a la noticia de la Fundació Conservatori Liceu
Enllaç a la notícia de Palau de la Música i Orfeó

Enllaç a la notícia de Vilassar Ràdio
  

Concert de fi de curs 

Moltes gràcies a tothom! 💕

Un concert i un matí fantàstics!

Ben aviat, reportatge amb fotos i vídeos 😃
  
   
   
     
 

Concert de fi de curs 2018-19

Aquest diumenge 23 de juny, a les 11h, tindrà lloc el concert de fi de curs a la sala principal de l’Ateneu Vilassanès a Vilassar de Mar.

Us convidem a rebre l’estiu amb música i una mica de coca! 

🎶🎻🎹🎶 😎

   
 

Viu la música 2019

Sant Vicenç de Montalt ha acollit la 2ª edició del Viu la Música!. Tres espais emblemàtics del municipi, com són la plaça del Poble i les masies de Can Baró i Can Gasull, han acollit les diferents actuacions i espectacles musicals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a la difusió de la música entre la població, i busca crear noves audiències, nous espais, així com generar noves oportunitats d’activitat que donin bon ambient a les vetllades santvicentines.

L’activitat ha arrencat a les 11 del matí amb un concert de l’EMM de Premià de Mar. A continuació d’aquesta actuació, la primera de totes, que s’ha dut a terme al pati de la masia de Can Baró, actualment seu de l’Ajuntament, la plaça del Poble i la masia de Can Gasull també s’ha omplert de música amb les interpretacions de la Big Band, la coral ‘Som Veus’ i el Conjunt de Corda de l’EMM L’Oriola, i de diferents escoles de música de la comarca, com Estudi de Música de Vilassar de Mar, Mataró, Calella i Arenys de Mar.

En Guillem Puig ens ha representat i ens ha fet gaudir amb les  excel·lents interpretacions que ha preparat amb en Ricard de:

  • “Nocturn en Do menor” Op 48 de Frederic Chopin
  • “Allegro de Concierto” Op 46 d’Enrique Granados

Felicitem l’Ajuntament per la iniciativa i a l’Escola L’Orriola per la organització!

Amb ganes de participar en la propera edició!

   
      

    
    
    
    
    
    
 

  
    
      

   
   
 

Concerts del cicle  “Moments musicals a les Escoles” 2019

El dia 15 de maig, l’Estudi de Música va participar al concert celebrat a l’Auditori Josep Mª Arnau del Calisay d’Arenys de Mar, organitzat per l’Escola Municipal de Música d’Arenys de Mar.

En Joel Castro va interpretar 3 peces del seu repertori, dos obres clàssiques i una composició pròpia:

“Rigodon” de Georg Friedrich Haendel

“Petit Preludi en Fa major” de Johan Sebastian Bach

“La Batalla de Kurs” de Joel Castro 

Gràcies a tots els participants, professors, familiars i amics que ho van fer possible!

Amb una felicitació ben especial per al nostre jove i excel·lent músic i el seu professor!

   
 
El concert forma part de la 20ª edició del Cicle de Moments Musicals a les Escoles, organitzat per deu escoles de música del Maresme que, amb aquesta iniciativa, fomenten els estudis musicals i ofereixen als seus alumnes la possibilitat d’actuar davant el públic i interactuar amb d’altres estudiants.

El proper dissabte 1 de juny tindrà lloc el Concert de Cloenda del cicle a Sant Vicenç de Montalt a partir de les 10h.

En aquesta ocasió, Guillem Puig, també alumne de piano d’en Ricard Muniente, serà el nostre representant.

Us esperem!

  

Fotos del concert simfònic al Palau de la Música

Aquí teniu les primeres fotos dels nostres alumnes i ja joves músics que, junt amb els alumnes del Centre Professional del Conservatori i d’altres escoles Liceu ens van oferir un magnífic concert simfònic.

Felicitats!

                              

Concert d’alumnes del Centre Professional Conservatori Liceu i de les Escoles Liceu, interpretant música simfònica al Palau el dissabte 23 de març a les 17h al Palau de la Música

Aquest concert forma part del CICLE LICEU FAMILIAR 2018-19, un cicle de concerts participatius que permet als alumnes de les Escoles Liceu i del Centre Professional Conservatori Liceu participar en produccions simfòniques o corals de gran format, fomentant la pràctica en activitats artístiques que és tan fonamental en la formació musical dels alumnes.
Podrem escoltar a la primera part alumnes del Centre Professional Conservatori Liceu i de les Escoles Liceu, interpretant música simfònica sota la batuta de Ricard Oliver. Tot seguit una Camerata amb alumnes de corda del Centre Professional Fundació Conservatori Liceu i alumnes de vent de l’IEA Oriol Martorell ens interpretaran una Simfonia de Mozart sota la direcció d’Heriberto Fonseca.
El concert finalitzarà amb la Cantata The Sound of Music, amb temes de Richard Rodgers instrumentats pels alumnes del Centre Superior Fundació Conservatori Liceu, que serà interpretada per les corals de veus blanques de les Escoles Liceu.
Es tracta d’un recull de cançons del musical conegut a Catalunya amb el nom de “Somriures i llàgrimes”, i que està basat en les memòries de Maria von Trapp.

Programa:

I PART

Henry Purcell Abdelazer – Rondeau

Beethoven: Symphony No. 5 (1st movement) Pyotr Ilyich

Tchaikovsky The Nutcracker – Waltz of the Flowers

Russian Dance Antonín Dvořák Symphony No. 9 in E minor ‘

From the New World’ – Largo (2nd mvt)

Bizet: ‘Habanera’ and ‘Toreador Song’ from ‘Carmen Suite No. 2’

Vaughan Williams: The Lark Ascending

Aaron Copland Rodeo – Hoe-Down

Bernstein: ‘Mambo’ from Symphonic Dances from ‘West Side Story’
Orquestra Simfònica de les Escoles Liceu – Director Ricard Oliver

Centre Professional, Escola de Música Liceu Urquinaona, Col·legi Canigó, EMD Tecla Sala, Estudi de Música Mª Pilar Cotrina de Vilassar de Mar, Músics de Tarragona, Àgora Sant Cugat, Escola Pia Sarrià-Calassanç, Escola Sant Nicolau de Sabadell
II PART

Simfonia de Mozart

Director Heriberto Fonseca

Alumnes del Centre Professional i IEA Oriol Martorell
Cantata The Sound of Music The Sound of Music 

My Favorite Things – Edelweiss – So Long, Farewell – Do Re Mi

Cors de les Escoles: Escola Pia Sarrià Calassanç, Col·legi Canigó, Highlands School, Escola de Música i Dansa Tecla Sala, Àgora International School de Sant Cugat del Vallès, Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès, SEK International School Catalunya, Sant Nicolau de Sabadell, Escola de Música Núria Castells de Manlleu i Escola de Música Arts Musicals de Lleida

Conjunt instrumental del Centre Professional

Director, Ricard Oliver