Inici del curs 2019-20

Benvolguts,

Com cada any volem donar-vos la benvinguda al nou curs després de les vacances d’estiu que esperem hàgiu gaudit amb tota la intensitat que es mereixen.

Aquest any volem introduir una sèrie de noves dinàmiques, en especial a les classes de llenguatge musical per tal d’incentivar aquesta vessant sovint més feixuga i menys agraïda que la pràctica de l’instrument.

Per explicar-vos els canvis i poder establir uns mecanismes més directes a l’hora de fer la avaluació i la distribució dels diferents apartats properament, a principi de curs, convocarem una reunió amb l’objectiu d’optimitzar l’aprofitament dels continguts curriculars de l’assignatura. 

A partir del mes d’octubre, s’obriran dos o més grups de cambra i combos de modern encaminats a tots els nivells per tal de crear agrupacions estables dins de l’àmbit de l’escola i afavorir la participació i el gaudi del treball instrumental.

Com ja sabeu, les escoles vinculades compartim el pla d’estudis del Conservatori del Liceu, un mateix ideari d’ensenyament musical i les eines pedagògiques que el Conservatori els facilita per portar‐lo aterme amb qualitat, potenciant la detecció i estimulació del talent.

La vinculació al Conservatori Liceu ens facilita una estructuració acadèmica, un programa de seguiment dels alumnes, amb dues avaluacions anuals, l’obtenció de diplomes del Conservatori a la finalització de les diferents etapes, un programa de formació permanent dels professors i activitats acadèmiques i artístiques coherents amb el projecte educatiu.

Això implica que cada curs oferim a més a més de la nostra estructuració acadèmica una sèrie d’activitats pedagògiques i artístiques que per al curs 2019‐20 són les següents:

  • Cantates
  • Conjunts instrumentals
  • Setmana de Portes Obertes al Centre Professional del Conservatori Liceu
  • Concurs “Joves Creadors” en diferents categories a partir de 6 anys
  • Avaluacions de seguiment acadèmic tant de llenguatge musical com d’instrument
  • Concert
  • Acte de lliurament de diplomes
  • Activitats per al professorat i calendari de reunions tècniques, per als diferents projectes

CICLE LICEU FAMILIAR

Dins del cicle de Liceu Familiar, l’espai de concerts participatius que a l’Auditori del Conservatori Liceu i al Palau de la Música Catalana aquest any , seguint la tradició, treballarem una cantata i un concert per a cordes:

CANÇONS DEL MAR

Cantata per a veus blanques amb acompanyament del World Music Ensemble de l’AULA de Música Moderna i Jazz del Conservatori Liceu. Tot i que les cançons seran bàsicament a una veu (en alguns moments a dues), la dificultat radica en les diferents llengües amb les que estan escrites les cançons.

8 cançons en diferents idiomes: català, castellà, francès, portuguès i anglès. Amb música d’arreu del món, d’arrel popular, de cantautors o de pel·lícules.

Directora: Eva Martínez

Un any més volem insistir en el fet que la participació a la cantata és obligatòria per a tots els alumnes que estan dins del programa de seguiment del Conservatori del Liceu pel que fa als cursos entre Bàsic 3 i Bàsic 6 i es considera una part important dins dels continguts de l’assignatura de llenguatge musical.

 

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LES ESCOLA LICEU

Alumnes de corda i vent de les Escoles Liceu a partir de Bàsic 5 interpretaran una selecció de repertoris singulars de la música clàssica al costat de l’Orquestra Jove i la Banda del Centre Professional de Música Liceu. Es seleccionarà un repertori de 6 temes, amb una instrumentació que respecti els nivells dels alumnes inscrits.

Director, Ricard Oliver

 

Fins aquí les principals novetats d’aquest curs que engega. Si teniu qualsevol dubte estem, com sempre, a la vostra disposició.

Endavant i moltes gràcies!