Inici del curs 2017-2018

Benvolguts pares i alumnes,

Un any més volem donar-vos la benvinguda a un nou curs després d’unes merescudes vacances que esperem hagueu gaudit amb tota la intensitat que es mereixen. Enguany començarem les classes el dia 12 de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar a la majoria de les escoles.

Hem intentat respectar el màxim possible els horaris de les diferents classes de grup respecte a l’any passat però, si no ho heu fet a hores d’ara, us agrairíem que us poseu en contacte al més aviat possible per acabar de quadrar les diferents alternatives i combinacions. Estem a la vostra total disposició.

Entre les diferents activitats que aquest any us proposarem com a escola vinculada del Conservatori del Liceu podrem gaudir de la cantata La Volta al Món en 12 Cançons que tindrà lloc el mes d’abril al palau de la Música Catalana amb una selecció de cançons representatives de Catalunya, el País Basc, Israel, els Balcans, Àfrica, Amèrica i Àsia que seran interpretades majoritàriament a dues veus amb la inclusió d’una coreografia de percussions corporals.

Volem fer especial esment del fet que, aquest any, la participació a la cantata és obligatòria per aquells alumnes que estan dins del programa de seguiment de Bàsic 3 a Bàsic 6.

Per altra part la secció de corda de la escola participarà en l’espectacle Modern Strings on alumnes de tots els nivells prepararan amb el professor Oriol Saña un concert amb temes de jazz, pop i rock, al costat de músics de l’Aula de Música Moderna i jazz del Conservatori del Liceu. Aquest concert es durà a terme a finals del mes de març a l’Auditori del Conservatori Superior del liceu.

D’altra banda, consolidats els estudis d’instrument, aquest any volem donar major protagonisme als ensenyaments de cant com a porta d’entrada al món de la música, també com a complement dels estudis de llenguatge i instrument i, per que no, per les oportunitats que ens ofereix per disfrutar de la música d’una manera participativa a traves de conjunts vocals i cors.

El proper mes d’octubre, un cop haguem pogut estudiar les diferents possibilitats, començarem les sessions de grups instrumentals, tant pel que fa a orquestra de cambra com als combos de modern, i de conjunts vocals. Aquestes activitats estan obertes a tots els nivells i garanteixen el gaudi en un ambient participatiu i engrescador.

Pel que fa les avaluacions enguany hem dissenyat un programa de seguiment molt més acurat amb la inclusió d’exàmens i proves de nivell al llarg del curs que permetran consolidar el coneixements en les diverses àrees d’estudi i serviran com a autoavaluació, competència i aprofundiment tant pel que fa als alumnes com pels plantejaments dels professors.

Recordar-vos també que a la escola tenim a la vostra disposició les notes finals de l’examen de seguiment del Conservatori en cas de que no hagueu pogut passar a recollir-les encara.

Esperant rebre la vostra confiança un any més, tan sols recordar que podeu visitar els diferents espais de l’escola al web, on trobareu més informació sobre les activitats del centre i la tasca que hem dut a terme aquests darrers anys.

Moltes gràcies!